Top NIEUWS
Home / Yoghurt smoothie / Yoghurt smoothie

Yoghurt smoothie

Yoghurt smoothie

U heeft ongetwijfeld wel eens van de smoothie gehoord. Wellicht drinkt u ze regelmatig en/of maakt ze regelmatig zelf voor u of  voor anderen. De smoothie zorgen voor een dosis vitamines en mineralen. Ze zijn er in alle soorten en maten, juist voor hetgeen wat u wilt. De een wil een smoothie om te ontgiften, de ander voor een vitaminebom, de volgende wil koolhydraatvrij etc. Vaak bestaat de smoothie uit een combinatie van groenten en/of fruit. Echter, er is nog een zeer goede mogelijkheid, namelijk yoghurt!

Yoghurt zorgt voor veel zaken, zoals calcium, b-vitamines en nog veel meer. De yoghurt voegt een lekkere frisse smaak toe, zeker in combinatie met zoet fruit is het aan te bevelen!  Bovendien geeft yoghurt letterlijk houvast aan de smoothie, het maakt het steviger en het is toch gemakkelijk te drinken.

Vaak worden de groente- en/of fruitsmoothies aangevuld met water, maar dit kan vervangen worden door melk en/of yoghurt. Voor hen die voor het afvallen gaan, is er uiteraard magere yoghurt. Er zijn diverse soorten yoghurt, zoals vanille yoghurt, Griekse, volle yoghurt en nog vele anderen. Ook de dikte verschilt per soort. Ontdek daarom welke soorten yoghurt het beste zijn voor de smoothies die u wilt maken.

Yoghurt smoothie

Yoghurt is veelzijdig en daarom goed te combineren, niet alleen ook met fruit maar ook met groenten.

Laten we daarom eens beginnen met de groene smoothie, met yoghurt! Door te kiezen voor baby spinazie (dit is wat minder bitter dan gewone), samen met banaan, ananas of kokos is gezond en lekker bovendien! Een ander geschikt ingedrient is sinaasappelsap. Bijkomend voordeel is dat het een vol gevoel geeft en dus prima geschikt is voor hen die af willen vallen.

Voor de frisheid, op welk moment dan ook, is het aan te raden om te kiezen voor een lekkere tropische afwisseling. Yoghurt met ananas, mango en eventueel kokos(melk) geven het idee om op een heerlijk tropisch eiland te zijn! Voor een fruitage yoghurt smoothie is banaan en kiwi een heerlijke keuze.

Om al het goede te combineren: yoghurt en sinaasappel vormen samen een delicatessen en een gezonde en slanke inhoud. De combinatie van fuit en yoghurt kunnen uitstekend dienen als vervanging van het ontbijt en/of lunch. Zorg wel voor de broodnodige variatie en kies voor diverse soorten fruit.

Het behoeft geen verdere uitleg dat ook yoghurt en aardbeien, eventueel samen met banaan, een heerlijke combinatie is. Dit geldt voor meerdere soorten, zoals frambozen, bramen en andere bosvruchten. De smoothie met yoghurt is zo dus ook geschikt als dessert, of bijgerecht. Zeker op een zomerse dag is deze smoothie niet alleen heerlijk verkoelend maar ook nog eens gezonder dan ijs of andere dikmakers.

Dan nog een andere combinatie, weleens van de yoghurt/koffie smoothie gehoord? Deze bestaat inderdaad, vaak wordt voor Griekse yoghurt gekozen. Samen met eventueel mango en bruine suiker naar smaak, is het een heerlijke en unieke smoothie.

Daarom, ontdek de mogelijkheden met de yoghurt smoothie. Misschien ontdekt u zelf ook wel een nieuw recept!