Top NIEUWS
Home / Spinazie Smoothie

Spinazie Smoothie

Spinazie smoothie

Niets zo lekker, gemakkelijk en gezond als een smoothie. Het is inmiddels een vertrouwd product voor iedereen. Vele soorten, smaken en combinaties zijn mogelijk, maar nu gaat het even om een belangrijk ingedriënt: spinazie.

Herinnert u zich nog de filmpjes van Popeye, de zeeman? Een blik spinazie en hij had superkracht. Dit is zeker niet onterecht, omdat spinazie veel positieve eigenschappen heeft. Spinazie bevat, net als vele andere groene groentes een stof die het risico op kanker verkleint. Stoffen zoals carotenoïden, foliumzuur en flavonoïden helpen daarbij.

Net als andere groene groentes bevat spinazie veel ijzer, hetgeen uiteraard uitstekend is voor mensen met bloedarmoede en iedereen die dit wil voorkomen. Spinazie is zelfs uitstekend voor de botten, vanwege de vitamine K, calcium en magnesium. Er zit veel vitamine A en C in spinazie en meerdere anti-oxidanten. De andere anti-oxidanten geven de spieren weer meer kracht, dus ook de hartspier! Popeye met zijn blikje spinazie bij de hand was helemaal zo gek nog niet. En, niet te vergeten, het bevat nauwelijks calorieën en absoluut geen cholesterol.

Daarom, spinazie is goed voor iedereen en geeft bijzonder veel kracht! Een smoothie met als basis spinazie heeft zeker een positief effect. Hoewel de inhoud van spinazie aantrekkelijk is, is het uiterlijk en de smaak dit niet voor iedereen, mede omdat het enigszins bitter is. Daarom is het raadzaam om het met andere ingedriënten te combineren.

smoothie

Het is een goede mogelijkheid om dit met fruit te doen. Om te beginnen kunnen citrusvruchten zoals sinaasappel of citroen niet alleen de smaak verbeteren, maar ook de opname van ijzer vergroten, omdat vitamine c dit stimuleert.

Combineren met bananen is ook een optie, dit verstevigd de smoothie, geeft een prima smaak en uiteraard nog meer vitamines en mineralen. Als u echt op de groente toer wilt is basilicum het juiste ingedriënt.

U kunt ook op de tropische toer, met de toevoeging van ananas, mango en/of kokos. Avocado is ook een prima keus, het maakt het gezonder en lekkerder.

Echt, zo gek is het allemaal niet, het smaakt prima en zorgt voor de bouwstoffen.

Wilt u het nog beter maken? Zuivel is een prima combinatie, melk, kwark, room of zelfs ijs, het kan allemaal! Wellicht heeft u er nog nooit aan gedacht, maar zelfs met amandelen of dadels kan de spinazie smoothie worden opgeplust, in alle opzichten. Uiteraard kunt u ook nog voor gewonere zaken gaan, zoals appels. Het kan elkaar alleen maar versterken. Spinazie zorgt tevens voor een vol gevoel. Dus indien u wilt afvallen, is de spinazie smoothie een prima hulpmiddel, vitamines maar niet veel calorieën en geen vet.

U ziet het, meer dan genoeg keus. De spinazie smoothie is behalve bijzonder gezond ook nog bijzonder veelzijdig. Hoe gaat uw spinazie smoothie eruit zien en vooral smaken?

Kijk op onze site en schrijf in voor de nieuwsbrief met de vele gratis tips voor de perfect samengestelde spinazie smoothie!