Top NIEUWS
Home / Bananen smoothie / Spinazie smoothie recept

Spinazie smoothie recept

Spinazie smoothie recept

Spinazie mag dan wel niet ieders lievelingskost zijn, het is goed voor iedereen! Wie als kind weleens naar Popeye heft gekeken weet dat dit een boost kan geven. Spinazie is een prima basis voor een smoothie die tevens lekker kan zijn. Bovendien zit spinazie boordevol met vitaminen en mineralen. Wij zetten het even voor u op een rijtje.

Spinazie bevat werkzame stoffen die zelfs kanker kunnen voorkomen. Alle groene blad groenten hebben gemeen dat zij carotenoïden bevatten, hetgeen er voor zorgt dat kankercellen vernietigd worden en bovendien kan voorkomen dat de kankercellen minder mogelijkheden hebben om zich te verspreiden en te vermenigvuldigen.

Vanwege de vitaminen A en C zijn uitstekend voor het hart. Vitamine C is sowieso een anti-oxidant en is daarom een belangrijke eigenschap. Spinazie staat vooral bekend vanwege het hoge ijzergehalte. Vitamine C is een voorwaarde om het ijzer op te nemen, vandaar dat spinazie zo aanbevelenswaardig is! De vitamine K in de spinazie zorgt voor gezonde en sterke botten! Naast dit alles is er nog een goede kant van spinazie, het stimuleert de vetverbranding. Daarom kiezen veel mensen die behalve gezonde smoothies ook nog willen afvallen voor de spinazie smoothie. De nitraat en nitriet zijn volkomen ongevaarlijk, geen zorgen daarom!

smoothie recept

Ook voor hen die last hebben van bloedarmoede of gewoon een exra energie boost willen, er onder de recepten vast iets voor u bij.

Bent u bang voor de (bittere) smaak van spinazie? Ga dan voor de babyspinazie. Maar ook door het op de juiste wijze te combineren met andere goede ingedrienten, zult u versteld staan van de smaak!

U kunt deze namelijk combineren met (zoet) fruit, zoals appel, banaan, mango en/of verse sinaasappelsap. Een andere groente die uitstekend is als toevoeging is avocado. Indien u de smoothie als maaltijdvervanger wilt en eventueel om af te vallen, kies dan ook voor zaden en/of noten en havermout. U ziet het, de spinazie smoothie is ook een prima voor vegetariers.

Gaat u voor de echte hollandse kost? Spinazie met boerenkool, amandelmelk en banaan vormen samen een complete en gezonde smoothie. Amandelmelk is een prima product om de smoothie in alle opzichten te versterken. U kunt weer op volle kracht vooruit!

Het kan ook heel eenvoudig: babyspinazie, een overrijpe banaan en slechts een kopje melk. Wie allergisch is kan kiezen voor een vervanger van zuivel.

Wie van lekker romig houdt, hiervoor is het volgende recept een goede keuze: spinazie, roomijs, griekse yoghurt en honing! Zo is het smullen geblazen met de spinazie smoothie!

Avocado gaat prima met spinazie samen. Om het lekkerder en smeuiger te maken is de ananas of alleen het sap een goede oplossing. Gezond en absoluut niet vet!

Wist u trouwens dat er ook groene kokosnoten bestaan? Dit is een unieke samenstelling van spinazie met kokos, vertrouwd en exotisch tegelijk. Banaan, appel en Griekse yoghurt completeren dit geheel.

Een smoothie is altijd veelzijdig en spinazie en prima basis. Wat u ook wilt, wat u ook beoogt, kies het recept wat bij u past!