Top NIEUWS
Home / Smoothie recept

Smoothie recept

Smoothie recept

Is er een recept voor nodig om een smoothie te maken? Indien u tevreden bent met uw zelfgekozen ingedriënten voor een lekkere en/of gezonde smoothie hoeft het natuurlijk niet. Bovendien, altijd volgens recepten koken maakt niet altijd tot een goede kok. Toch kan het heel nuttig zijn om wel smoothies temaken volgens een recept, zeker als het tot een bepaald doel gemaakt wordt. Dit kan van alles zijn, van afvallen tot een lekker tussendoortje, van extra vitaminen tot gewoon een verfrissing die bij een gelegenheid past. Bovendien helpt het om ingedriënten te kiezen die u anders niet snel zou toevoegen. Soms voegen deze juist veel toe, een betere smaak, extra vitaminen en mineralen of andere wenselijke extra’s.

Smoothies kunnen altijd overal gemaakt worden, met behulp van een blender of staafmixer. Deze hoeven niet perpeduur of luxe te zijn, met een gewone is het allemaal mogelijk.

Een smoothie op een warme zomerdag is anders dan die op een lange winteravond. Een smoothie die ondersteunt bij het afvallen, voorziet van extra vitaminen of andere dingen die op een bepaald moment voor verschillende mensen wenselijk zijn. Een smoothie als ontbijt of lunch is weer anders dan een smoothie als dessert of tussendoortje.

Daarom, ontdek de veelzijdigheid van de recepten voor de smoothie en ga aan de slag. Uw creativiteit is groter dan u wellicht zou denken! Het maken van een smoothie vraagt alleen het verzamelen van de ingedriënten, de voorbereiding  en de blender of staafmixer doet de rest. Een smoothie kan alleen uit fruit ontstaan, alleen van groenten, in combinaties en met zuivel of soja gecombineerd worden. Het kan tevens gecombineerd worden met ijs, vanille of met een smaakje en met fruit.

Smoothie recept

Gewoon lekkere smoothies kunnen uit deze ingedriënten worden samengesteld: banaan en chocolade ijs. Een verrukkelijke combinatie die vrijwel altijd passend is als dessert of tussendoor.

Als u eens iets heel anders wilt, iets vernieuwend, dan kan de banaan met mint ook een prima dessert zijn.

Bent u een koffieleut en houdt u van fruit? Dan is deze smoothie absoluut een aanrader: samengesteld uit dadels, banaan, room en jawel, koffie! Behalve dat deze lekker is, is het ook nog eens gezond. Dadels zijn vetarm en goed voor het cholesterol gehalte. Deze smoothie kan uiteraard ook in plaats van of bij het ontbijt en elk ander moment van de dag. Het zorgt niet alleen voor smaak en gezondheid, maar ook voor een cafeïne boost.

Houdt u van noten?

Fijngehakte noten, bijvoorbeeld walnoten, pindakaas of amandelmelk kunnen heel wat toevoegen aan een smoothie, namelijk smaak en gezondheid. Zoekt u het op de groene en/of gezonde toer? Kijk dan vooral naar de recepten voor groene smoothies, die tevens behulpzaam kunnen zijn voor het afvallen.

Voor vrijwel alle smoothies geldt dat ze vermengd worden met wat water en/of fijngehakte ijsblokjes. Dit is belangrijk om de smoothie helemaal echt te maken. Dus voor de vele verschillende recepten kunt u bij ons terecht. Indien u zich inschrijft voor onze gratis nieuwsbrief, kunnen onze tips heel behulpzaam zijn.