Top NIEUWS
Home / Smoothie maken

Smoothie maken

Smoothie maken

Dit kan werkelijk iedereen, het is veel minder ingewikkeld dan u denkt. Een smoothie is gemakkelijk te maken, eenvoudig op te drinken en uitermate goed voor het lichaam. Behalve voor vitamines en minteralen zorgt een smoothie ook voor het nodige vocht. Smoothies worden voor de meest uiteenlopende redenen gedronken. Als verfrissing, dorstlesser, vitaminebom, maaltijdvervanger en ook om kilo’s kwijt te raken. Zelfs zogenaamde ‘dessertsmoothies’ zijn mogelijk, weer eens iets anders!

Je hoeft geen doorgewinterde bartender te zijn die vliegensvlug een cocktail in elkaar flanst, als een soort goochelaar, integendeel. Met het gewenste recept, de juiste ingedriënten die goed voorbereid zijn (geschild, gepeld, in stukjes) en met behulp van een blender of staafmixer, dit kan een heel eenvoudige zijn, kan het vrijwel niet misgaan. Uiteraard kunt u recepten volgen, maar u kunt ook zelf aan de slag en wellicht ontdekt u iets volkomen nieuws, wat u weer kunt delen op het internet.

Zeker als u ook zuivel toevoegt, zoals melk of drinkyoghurt is het vrijwel altijd goed. Een banaan zorgt voor stevigheid en extra smaak, bovendien is het met vrijwel alles te combineren! En elke blender of staafmixer, hoe eenvoudig ook, kan er een verrukkelijk geheel van maken.

Smoothies maken, het is niet alleen makkelijk, maar ook leuk! Ontdek hoe veelzijdig de smoothie kan zijn. Als ontbijt, lunchvervanger, toetje na het het avondeten, als tussendoortje of gewoon als dorstlesser.

Smoothied

Ontdek de vele recepten die er zijn als het gaat om de smoothie.

Op een warme zomerdag is een tropische smoothie uiteraard een lekkere traktatie. Bijvoorbeeld met banaan, mango en kokosmelk, is het helemaal in stijl. Of op een winteravond, een echte hollandse cominatie met appel en kaneel, dat is zeker een versterking.

Bepaalde fruitsoorten zult u wellicht niet rauw eten of zonder dat het gecombineerd is met iets anders. Er zijn fruitsoorten die unieke combinaties van vitamines en mineralen en tevens de hoeveelheid kan uniek zijn. Door deze in de smoothie te doen is het zo gemakkelijk om al het nodige binnen te krijgen.

Heeft u behoefte aan meer ijzer of vezels? Er zijn tevens recepten beschikbaar die juist daarvoor geschikt zijn. Smoothies om af te vallen, met de juiste hoeveelheid vitaminen. Afvallen is volstrekt zinloos als u niet genoeg vitaminen binnenkrijgt. Er zijn ook recepten voor mensen die juist aan moeten komen, op een verantwoorde manier.

De smoothie kan een boost zijn, zoals een met spinazie en banaan, denk maar aan Popeye! De smoothie kan ook gewoon een lekkernij zijn, fruit met vanilleroomijs of banaan met chocoladeijs.

 

U kunt ook recepten vinden van combinaties waarvan u niet zou verwachten dat ze smaken. Echter, na het uitproberen is iedereen enthousiast. Groenten of fruit die u anders niet zo snel zou kiezen of eten, worden ineens een lekkernij. Daarom, ga voor het maken van de smoothie en verras uzelf en/of anderen.

Onze nieuwsbrief is gratis voor iedereen die zich aanmeldt! Blijf op de hoogte van de nieuwste tips!