Top NIEUWS
Home / Smoothie gezond / Smoothie gezond

Smoothie gezond

Smoothie gezond

Smoothie is niet alleen voor gezondheidfreaks, ze zijn voor iedereen! Ook u kunt uit de ingedriënten een heerlijke smoothie samenstellen bomvol vitamines, mineralen, vezels en andere belangrijke voedingsstoffen. Ingedriënten waarvan u het nooit gedacht zou hebben, kunnen veel toevoegen in alle opzichten. Bovendien voorziet elke smoothie u van vocht, dat is iets wat altijd nodig is.

Daarom, ontdek de vele mogelijkheden die voor u belangrijk zijn en ga lekker smoothies maken! Een smoothie maken is voor niemand te moeilijk. Hier volgen een aantal recepten voor gezonde smoothies voor diverse benodigdheden.

Een gezonde smoothie helpt op zichzelf al tegen meer eetlust. Door het verzadigde gevoel zult u minder of geen trek meer hebben in vette of zoetige producten. Een smoothie van avocado kan hieraan al bijdragen en aan nog veel meer. Avocado bevat namelijk drie vitaminen: vit. A, vit. C en vit. E en tevens mineralen, zoals ijzer, zink, magnesium en zelfs calcium. Bovendien is avocado nog eens cholesterolverlagend ook. De avocado is daarom heel geschikt als basis voor de gezonde smoothie.

Bij een gezonde smoothie denken velen aan groene smoothie en niet onterecht! Groene groenten zoals spinazie of andijvie bevatten veel vitaminen en mineralen en kunnen bovendien net als avocado de kans op kanker verminderen. Een spinazie avocado smoothie is daarom een prima keus. Samen met bosbessen en ahornsiroop of honing hoeft u niet bang te zijn voor een bittere smaak, integendeel.

Smoothie gezond

Voor iedereen die moeite heeft met spijsvertering en/of stoelgang, dan is de smoothie met vezels de juiste oplossing. Met boerenkool, appel en banaan, havervlokken, komkommer en walnoten maakt u in combinatie met water een voedzame en vezelrijke smoothie die bovendien Hollands is.

Andijvie kan in combinatie met banaan en avocado veel gezondheid opleveren. Al het goede van de groene groente, van de avocado en van de banaan die B vitamines bevat.

Een gezonde smoothie van alleen fruit kan ook, zoals banaan, peer en druiven. Banaan bevat o.a. magnesium, goed voor de spieren en kalium, goed voor het hart. Een peer is goed voor de vezels en druiven bevatten, net als de andere soorten, veel vitamine C. Een andere vitamine boost is een smoothie met andijvie, banaan en citroen, in combinatie met amandelmelk en kurkuma, een Aziatisch kruid die met veel genezingen in verband wordt gebracht.

Zuivel en/of soja voegt uiteraard calcium toe en bovendien vitaminen. U kunt er zelf voor kiezen aan welke smoothie u dit toevoegt. Drinkyoghurt werkt eveneens cholesterol verlagend. Ontdek welke vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen voor u belangrijk zijn. Voor iemand met een hoog cholesterol gehalte is het weer anders dan dan iemand die bloedarmoede heeft.

U ziet het, er zijn mogelijkheden genoeg. Voor mense met allergieën kunnen de ingedrieënten dit veroorzaken gemeden worden of zoek eenvoudig een ander recept voor een groene smoothie.

Wilt u op de hoogte blijven van onze tips? Schrijf u dan vlug in voor onze nieuwsbrief, geheel gratis en beleef veel plezier van de tips en de smoothie.