Top NIEUWS
Home / Smoothie / Smoothie dieet

Smoothie dieet

Smoothie dieet

Een dieet kan allerlei redenen hebben, om af te vallen, meer vitaminen, een lager cholesterol gehalte, diabetes, allergieën of voor de spijsvertering. Vanwege de vele mogelijkheden zit er ongetwijfeld iets voor u bij. Een dieet smoothie bewijst dat u ondanks het dieet toch de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt en het nog lekker is ook.

Laten we beginnen met de wens om af te vallen. De smoothies op juiste wijze samengesteld kunnen ervoor zorgen dat u zich voor lange tijd verzadigd voelt, de spijsvertering op gang helpen en u van de juiste voedingsstoffen voorzien. Afvallen en tegelijkertijd een tekort aan vitaminen, mineralen en ander belangrijk stoffen opbouwen, is volstrekt zinloos en heeft uiteindelijk een averechts effect. Hier volgt een voorbeeld van de juiste samenstelling: een handje noten, groente, havermout, zaden in combinatie met water. Gegarandeerd een goede basis als maaltijdvervanger, die u van de nodige vitaminen voorziet en tevens voor een goede spijsvertering en een verzadigd gevoel.

Er zijn nog meer mogelijkheden: een smoothie van bladgroenten en zachte groenten, bijvoorbeeld avocado, banaan of mango, quinoa of havermout en kokosnootsuiker. Dit is tevens een goed idee voor het ontbijt of vervanger van de lunch. Een andere geschikte smoothie om af te vallen is met komkommer en venkel, die tevens heerlijk fris is.

Smoothies kunnen ook zorgen voor ontgifting. Als u dit proces aan wilt gaan voor een of twee weken, is hiervoor tevens een schema beschikbaar. In het algemeen is de groene smoothie het beste bij het afvallen en ook voor het ontgiften.

Smoothie dieet

Voor mensen met notenallergie is het goed te doen om smoothies zonder noten samen te stellen. Er zijn zeker smoothie recepten met noten, omdat noten gezond zijn door hun vitaminen en mineralen en bovendien goed zijn voor het cholesterol gehalte. Bij een aantal smoothies is het een goed idee om walnoten, pindakaas of amandelmelk toe te voegen, of andere noten.

Heeft u een (te) hoog cholesterol gehalte? Niet alleen groene smoothies, maar ook smoothies met peulvruchten helpen om deze te verlagen. Snijboontjes in de smoothie? Waar een wil is, is een weg.

Andere geschikte combinaties zijn: bessen met Griekse yoghurt, groene thee en zelfs hennepzaad kunnen hierbij geschikt zijn.

Bij bloedarmoede en/of een zinkgebrek zijn zowel groene smoothies als bepaalde fruitsoorten aan te bevelen. Bijvoorbeeld kiwi’s met banaan, andijvie met avocado en zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Wat nog nauwelijks genoemd is maar wel een belangrijke bijdrage levert voor veel dingen in de dieet smoothie is, is de citrusvrucht. Vezels, vitaminen en goed voor het cholesterol gehalte en de spijsvertering.

Als u gaat voor omega-3 is spinazie, groene appel, citroen en cactusvruchten de juiste samenstelling van uw smoothie.

Overweeg daarom wat op u of op naasten van toepassing is en bouw zo een prima dieet op.

U kunt terecht bij ons voor recepten en advies. Bovendien kunt u zich inschrijven voor onze gratis nieuwsbrief die vele interessante tips bevat. Wij maken dieet smoothies toepasbaar op alles en iedereen!