Top NIEUWS
Home / Smoothie boek

Smoothie boek

Smoothie Boek

Als er een ding nooit gaat vervelend en telkens weer verrassend is, is het wel de smoothie. De smoothie kan dienen als ontbijt, lunch, tussendoortje, voorgerecht en zelfs als dessert!

Vanwege de samenstelling uit verse groenten en/of dito fruit, is het niet verwonderlijk dat de smoothie over het algemeen een vitaminebom is. Hoe diverser de samenstelling, des te diverser de vitamines. Groene groentes bevatten altijd veel vitamine C, evenals citrusvruchten en andere soorten fruit. Maar deze groene groentes zorgen ook voor minderalen, zoals calcium en ijzer maar ook andere stoffen die belangrijk zijn voor de hersenen, botten en het bloed. Andere groentes kunnen natuurlijk ook, paprika’s, avocado’s,

Een traditionele smoothie is mogelijk, zo’n echte hollandse, namelijk met appel, kaneel en gember! Een gezond tussendoortje bijvoorbeeld in een koude winter. Het is in alle opzichten verkwikkend!

Houdt u van verfrissend en zurig, dan zijn de citrusvruchten zoals citroen, sinaasappel en/of grapefruit. Vol vitamine C en niet te vergeten de vezels, die goed zijn voor de spijsvertering.

Houdt u meer van zoet, kies dan lekker voor de zoete vruchten, zoals aardbeien, frambozen en banaan. Appels en peren kunnen uiteraard ook. Banaan is tevens een veel toegepast ingedriënt. Banaan zorgt niet alleen voor een lekkere smaak, maar ook voor een stevige smoothie die tegelijkertijd smeuig is, precies zoals een smoothie moet zijn.

Smoothie

Behalve groente en fruit kan er nog veel meer toegevoegd. Om te beginnen zuivel, voor de smaak en met nog meer bouwstoffen. Dit kan vervangen worden door soja indien gewenst. Noten, zoals pinda(kaas) of amandelen, haver en nog veel meer! Creëer bijvoorbeeld eens een tropische smoothie, geheel in stijl. Met tropische vruchten zoals ananas, mango, banaan in combinatie met kokosmelk of –water! Andere fruitsoorten kunnen in alle opzichten veel toevoegen, zoals druiven, kiwi’s, granaatappel, perziken en nog veel meer.

De smoothies kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan ieders gezondheid. Tevens kan het een uitstekend middel zijn indien u gewicht wilt verliezen. De smoothies zorgen voor een vol gevoel en kunnen de spijsvertering stimuleren. Zelfs ontgiften is mogelijk en constipatie is verleden tijd bij het drinken van de juiste smoothies.

Een smoothie is dus gezond, maar tevens lekker.

Daarom kan een smoothie als een origineel bij- of nagerecht dienen. Vooral met leuke kleurtjes, zoals die van de aardbeien, wordt het heel feestelijk! Aardbeien in combinatie met (drink)yoghurt of Griekse yoghurt smaakt heerlijk, fris en tegelijkertijd lekker zoet. Of een bananensmoothie met yoghurt of ijs! Dit kan gewoon vanille ijs zijn, maar chocoladeijs is uiteraard ook een heerlijk ingedriënt. Niet heel goed voor de lijn, maar lekker als dessert.

De vele mogelijke varianten zijn indrukwekkend. Ga daarom voor de aanschaf van het smoothie boek. Boordevol lekkere, leuke en vooral gezonde recepten. Zoet, zuur of hartig, verfrissend of verwarmend, alles is  mogelijk!

U vindt alle informatie over de vele variaties, inclusief de bereidingswijze en het aantal calorieën. Dus werkelijk iedereen kan ermee aan de slag, indien u buikproblemen heeft, af wilt vallen, extra energie wilt, het juiste recept zit erbij!

Schrijf u tevens in voor de nieuwsbrief en ontvang zo de gratis tips voor uw smoothie!