Top NIEUWS
Home / Smoothie / Smoothie bewaren

Smoothie bewaren

Smoothie bewaren.

Wellicht komen er nu allerlei vragen bij u op. Smoothies hebben toch de eigenschap om altijd overal met verse ingedrienten vers geserveerd te worden. Toch is het mogelijk om al het goede van de smoothie zorgvuldig te bewaren en er alsnog van te genieten en dankzij de bouwstoffen op volle kracht vooruit te kunnen gaan!

De smoothie kan op zoveel manieren worden samengsteld, van alleen groenten, alleen fruit of een combinatie ervan. Het kan met water maar ook met zuivel zoals melk of yoghurt en eventueel met sojamelk.

Niet voor niets wordt de smoothie tevens gebruikt voor het ontbijt of zelfs als vervanging. Voor sommige mensen is het lastig om ‘s ochtends op tijd alles klaar te maken. De avond daarvoor is uiteraard een alternatief, maar dan komt de vraag of alle vitamines en mineralen nog wel bewaard blijven. Een smoothie die met behulp van een blender is gemaakt, kan acht uur lang in de koelkast staan. Indien u een echte sapmaker gebruikt, dan kan het zelfs wel 24 uur goed blijven. De sapmaker werkt namelijk een stuk langzamer, maar daardoor zijn de goede eigenschappen ook beter bewaarbaar.

Smoothie bewaren

Verder is het afhankelijk van de ingedrienten van de smoothie.

Bepaalde fruitsoorten zijn nu eenmaal minder gevoelig voor bederf dan anderen. Win daarom de juiste informatie in, op internet bijvoorbeeld en ontdek wat voor deze soorten van toepassing is. Een lepeltje citroen- of limoensap kan de houdbaarheid en de kleur ook goed houden.

Als u een smoothie heeft gemaakt met yoghurt en bijvoorbeeld vruchten als kiwi en ananas, dan is het mogelijk dat de yoghurt gaat schiften. Geen paniek, gewoon nog een minuutje in de blender of met de staafmixer en het oogt en smaakt weer heerlijk fris.

Wilt u het in de vriezer bewaren? Maak dan (nog) geen smoothie, maar bewaar de groenten en of het fruit in de juiste verpakking in de vriezer. Een smoothie, zeker in combinatie met zuivel kan ook in de vriezer, maar altijd in een volkomen afgesloten verpakking.

Toch in de koelkast? Kies voor een dichte verpakking en zorg voor zo min mogelijk zuurstof, bedek het al dan niet met folie. De luchtdichte weckpot is absoluut aan te bevelen! De ouderwets ogende pot is zo gek nog niet. Vroeger weckten de vrouwen de groenten daarin voor de winter. De truc is om het helemaal vol te maken met sap, zodat er inderdaad geen ruimte meer is voor zuurstof. Mocht je inderdaad een smoothie willen bewaren, doe dit dan onmiddellijk na het maken. Niet eerst laten staan en dan alsnog overgaan tot de bewaring.

Als je ze koel houdt, kun je ze tevens meenemen! Naar je werk, naar een picknick en andere plekken waar je ervan kunt genieten. Maak daarom lekkere en gezonde smoothies, tegelijkertijd, en bewaar ze op de juiste wijze!