Top NIEUWS
Home / Recept Groene Smoothie

Recept Groene Smoothie

Recept groene smoothie

Nee, een groene smoothie is niet vies of alleen maar gezond. Behalve dat is het ook nog eens lekker en verkwikkend! Voor iedereen die energie nodig heeft, extra vitamines en mineralen wil, veel of weinig af wil vallen en bovendien wil genieten!

De mogelijkheid tot variëren en combineren zijn eindeloos. Verras daarom uzelf en/of anderen met deze verfrissende en versterkende smoothies. Van welke ingedriënten? Kijk en vergelijk maar. Door de juiste groenten met lekker fruit te combineren wordt de smoothie gewoon een traktatie!

Om te beginnen, de basis kan even divers zijn als elke smoothie. Veldsla is een uitstekende basis, samen met komkommer en dit kan gecombineerd worden met ananas en druiven. Van alles het beste in een smoothie. Goed voor de lijn en niet te vergeten de gezondheid, maar bovenal heel erg lekker. Met de frisse en fruitige smaak weet u voor altijd dat de groene smoothie verrukkelijk kan zijn.

http://smoothiereceptenclub.nl

Een andere mogelijkheid is de courgette als basis.

De courgette bevat de vitamines A,B en C en belangrijke mineralen, zoals ijzer en calcium. Uitstekend voor de gesteldheid en uiteraard voor de weerstand. In combinatie en ananas wordt het gegarandeerd een succes. Door bijvoorbeeld sojamelk toe te voegen (of zuivel) krijgt de smoothie meer volume en wordt de smaak nog beter!

Als u eens echt iets anders wilt, dan is deze combinatie perfect: de groene paksoi. De chinese kool als basis met banaan, mandarijn en kokoswater zorgt niet alleen voor veel vitamines en mineralen, maar ook voor een unieke smaak. Laat u niet weerhouden door onwetendheid of bezwaren, ontdek de verrassende combinatie. Paksoi, chinese kool is een gezonde en slanke groente die enorm bijdraagt aan de ondersteuning van het lichaam met vitamines en mineralen.

Het kan ook traditioneler. Komkommer met banaan, appel kaneel en gember! Een heerlijke vertrouwde combinatie, van alles het beste en uiteraard zorgen juist het kaneel en de gember voor een heerlijke smaaktoevoeging. Bijvoorbeeld voor een lange winteravond, bij de open haard.

Een andere uitstekende basis is spinazie. Met deze vitamines en mineralen kunt u allerlei zaken voorkomen, zoals hart- en vaatziekten, maar ook kanker. Om de bittere smaak niet te laten overheersen kan deze ook gecombineerd worden met bijvoorbeeld banaan of avocado.

Het grote voordeel van de groene smoothie is dat het een verzadigd gevoel geeft. Het is daarom een prima hulpmiddel om af te vallen. Zo kunt u zorgeloos gewicht verliezen zonder dat u belangrijk bouwstoffen tekort komt. Groene smoothies hebben ook een positief effect op het cholesterolgehalte en bevatten nauwelijks calorieën. De Paksoi bijvoorbeeld, slechts 14 calorieën per honderd gram.

Het stimuleert de stofwisseling en de spijsvertering, de groene smoothie is een prima keuze als het gaat om het toenemen van de gezondheid en eventueel het afnemen van gewicht. Door te kiezen voor de groenten en het fruit van het seizoen bent u het beste en het voordeligste af.

Gratis tips? Die vindt u in onze online nieuwsbrief, u kunt zich daarvoor inschrijven, iets wat van harte aan te bevelen is!