Top NIEUWS
Home / Ontbijt Smoothie

Ontbijt Smoothie

Ontbijt smoothie

Een goed begin is het halve werk. Wat voor ontbijt type u ook bent, een smoothie kan voor iedereen. Een keer als uitzondering, een wekelijks of zelfs dagelijkse gewoonte, al dan niet in combinatie met andere zaken. Ontbijten is van groot belang, het voorkomt hongergevoel later op de ochtend en kan zelfs diabetes voorkomen.

Een flinke hoeveelheid vitamines voorafgaande aan de dag uit vers fruit en/of verse groentes, eventueel in combinatie met zuivel of andere zaken, wie heeft daar geen zin in?

Een smoothie is een basis van verse groenten en fruit en daarom boordevol met bouwstoffen. Indien u ervoor kiest om dit ook de basis van het begin van uw dag te laten zijn, is dit een uitstekende keus! Met een gevulde maag, de vitamines en mineralen heeft u alles wat u nodig heeft om te doen wat u moet en wilt doen.

Hoewel u zich misschien afvraagt of een vloeibaar ontbijt wel voldoende vullend is, kunnen wij u verzekeren dat daar geen zorgen over zijn. Zeker niet als de smoothie is samengesteld met fruit/groentes die een verzadigd gevoel geven en/of juist met zaken die verstevigen en vervullen, zoals zuivel of banaan. In een keer alle bouwstoffen binnen die hard nodig zijn en bovendien een verzadigd gevoel. Dit voorkomt het latere snaaien van koekjes en andere zaken die minder gezond zijn en dik maken. Met de smoothie op de juiste wijze samengesteld, heeft u niet alleen een gezond, maar ook slank begin van de dag. Wilt u altijd vers fruit bij de hand hebben? Ga dan voor de diepvries. Het is een prima methode om fruit in te vriezen en zo de versheid en uiteraard de vitamines zorgvuldig te bewaren.

smoothie

Het grootste voordeel van de smoothie als ontbijt is dat het vlug is.

Rustig opdrinken is een mogelijkheid omdat het toch al snel genoeg gaat. Geen getut met bordjes, bestek, opruimen en andere ongemakken in de vroege ochtend, maar slechts een grote mok of glas.

Variatie is volop mogelijk. Er zijn vele diverse recepten beschikbaar als het gaat om de specifieke ontbijt smoothie. Niet alleen voor de vitamines en mineralen, maar ook als u op zoek bent naar een ontbijt smoothie voor gewichtsverlies.

Stel bijvoorbeeld een smoothie samen uit komkommer, meloen, aardbeien en bosbessen.

U kunt naar wens honing toevoegen en kunt u genieten van een heerlijk ontbijt. Er is ook een mogelijkheid voor een extra boost, speciaal voor de hersenen. Door avocado, limoen en mango met elkaar te combineren, heeft u veel omega bij elkaar

Een ontbijt smoothie is tevens heel erg geschikt voor een goede stoelgang. De groenten en fruit geven tevens de nodige vezels, zodat de spijsvertering naar behoren werkt. Wilt u wel calcium en geen zuivel? Dan is soja uiteraard een goed middel om dit aan de smoothie toe te voegen.

 

Indien u allergisch bent voor een bepaalde groente of fruit is het eenvoudig deze te mijden. Zo wordt de smoothie voor iedereen gezond en lekker.

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief via internet, die boordevol met gratis tips staat!