Top NIEUWS
Home / Aardbeien Smoothie / Koolhydraat arme smoothie

Koolhydraat arme smoothie

Koolhydraat arme smoothie.

Het woord ‘smoothie’ klinkt u wellicht als muziek in de oren. Een smoothie is ook aantrekkelijk, het heeft de naam gezond te zijn, het is gemakkelijk te bereiden en met de juiste ingedriënten ook nog lekker. Er is echter wel een schaduwzijde van dit populaire product. Bovendien kan het op vele momenten van de dag, zowel bij het ontbijt als in de avond en alle momenten ertussen. Als voor- bij- of nagerecht en zelfs als maaltijdvervanger. Veel lijners gebruiken daarom de smoothie als hulp voor het afvallen. Juist voor hen, maar ook voor vele anderen is een koolhydraat arme smoothie aan te bevelen.

Om te beginnen volgt een uitleg over wat koolhydraten zijn. De meeste mensen denken in eerste instantie aan suikers, dat klopt inderdaad maar het is tevens zetmeel. De suikers zijn o.a. fructose, dat is namelijk suiker dat uit fruit komt, lactose, dit komt voort uit melk, melksuiker en saccharose, gewone suiker.

De koolhydraten mogen geen slechte eigenschappen worden toegedicht, omdat deze uitermate belangrijk zijn voor de energietoevoer. Maar zoals voor zoveel zaken geldt, alles met mate! Zeker met fruit kan de smoothie (te) veel koolhydraten bevatten, wat de gezondheid niet altijd ten goede komt. Koolhydraat vrij hoeft niet, maar flink minderen is zeker bij het afvallen een aanrader!

Ontdek wat er mogelijk is als u wilt minderen met de koolhydraten. Kinderen hebben dit zeker niet nodig. Wat u ook verwacht, een koolhydraat arme smoothie kan prima smaken!

Koolhydraat arme smoothie

Frambozen, wie houdt er niet van? Bereidt daarom een heerlijke smoothie met frambozen als basis. Havermout is een van de ingedriënten, dit is tevens een heel gezond en lekkere toevoeging. Deze zorgt niet alleen voor vitamines en mineralen, het verlaagt het cholesterol en het levert tevens energie! Samen met yoghurt en chia zaadjes is deze geschikt voor elk moment van de dag, maar vooral als ontbijt! Zo krijgt u in een keer alles wat u nodig heeft, zonder (veel) koolhydraten.

Of ga voor de groene smoothie, als er een smoothie gezond is, dan is het de groene wel. Zoals broccoli, appel en kiwi. Behalve de vele mineralen en vitamines die het bevat, smaakt het ook nog lekker zoet in plaats van bitter. Al het goede ineen.

Broccoli kan ook gecombineerd worden met mango. Zo smaakt het heerlijk fris en fruitig.

Spinazie, die bekend staat om de boost die het geeft aan de energie is ook een goede basis. Samen met appel, banaan en yoghurt hoeft niemand te vrezen voor de bittere smaak, integendeel. Genieten en gezond gaan hand in hand.

En jawel, dit kan ook: de chocolade smoothie. Indien u deze op de juiste manier bereidt zijn er niet veel koolhydraten. Een halve banaan in combinatie met kokosmelk (dit bevat geen melksuiker), biologische pindakaas (uiteraard heeft pindakaas zonder suiker een voordeel) en halve avocado en natuurlijk cacao. Hier kan iedereen heerlijk van genieten, van de smaak en van de vitamines en mineralen.

Dus, wie wil minderen met koolhydraten heeft meer dan genoeg keus!