Top NIEUWS
Home / Groene Smoothie

Groene Smoothie

Groene smoothie

Wat is uw associatie met een groene smoothie? Denkt u wellicht: ‘hè bah’, of moet u er gewoon helemaal niet aan denken? Of bent u bang dat het té gezond is? Wij kunnen u van uw eventuele fobie afhelpen door te bewijzen dat gezond en lekker hand in hand kunnen gaan. De voordelen van de groene smoothie zijn er namelijk legio!

Behalve dat het boordevol vitamines en mineralen zit, kan deze smoothie behulpzaam zijn bij het kwijtraken van overtollige kilo’s. Het versnelt het verbrandingsproces maar het geeft tevens een vol gevoel. Daarom is deze smoothie zelfs te gebruiken als ontbijt of lunch.

Een groene smoothie kan uiteraard op diverse wijzen worden samengesteld. Spinazie is vaak de basis, maar andere soorten zijn eveneens mogelijk. Maar laten we beginnen met spinazie, hoewel dit voor velen geen aantrekkelijke optie is. Echter, onze recepten laten u van gedachten veranderen.

Spinazie zorgt inderdaad voor een vol gevoel, bevat enorm veel ijzer zodat bloedarmoede niet voorkomt of verholpen wordt.

Door de spinazie te vermengen met andere ingedriënten wordt het behalve smakelijker ook nog gezonder. Bijvoorbeeld met banaan en/of amandelen, kersen of zelfs (verse) sinaasappelsap. Zelfs de kinderen zullen de groene smoothie met plezier opdrinken.

Het kan echter nog Hollandser ook, namelijk een groene smoothie, samengesteld van boerenkool en banaan. Als u nog nooit van deze combinatie heeft gehoord, ga er dan toch voor, het zal in alle opzichten positief verrassend zijn. Zoekt u het meer op de verfrissende toer? Een smoothie van komkommer in combinatie met venkel. Voor een voorjaars- of zomerdag tussendoor, goed voor de toevoer van vocht en vitamines!

Groene Smoothie

Er zijn zelfs zogezegd deftige combinaties van de groene smoothie voorhanden, bijvoorbeeld met avocado, een heerlijke groente met veel vitamines in combinatie met alfalfa. Ook de laatstgenoemde staat bekend vanwege de vele bouwstoffen. Juist omdat het rauw is zijn de vitamines niet verdwenen, integendeel. Toevoegingen van fuit, zoals ananas en/of kokos maakt het niet alleen aantrekkelijker maar zelfs nog gezonder.

Zo zijn er nog vele andere mogelijkheden, fris, fruitig, tropisch, hollands en nog veel meer.

Andijvie is tevens een heel gezonde groente die veel vitamines bevat. In combinatie met banaan wordt het niet alleen heel erg lekker maar ook gezond en bovendien zorgt het voor een verzadigd gevoel. Prima voor iedereen die af wil vallen of een flinke boost wil voor de broodnodige bouwstoffen. Juist groene groentes zorgen voor veel extra’s, voor het bloed, botten en huid.

Ga daarom aan de slag en ontdek welke combinaties voor u favoriet zijn. Zorg voor verse ingedriënten, maar als u het fruit in de diepvries bewaard, is het nog prima geschikt voor gebruik.

De juiste groene smoothie waarin gezondheid en smakelijkheid hand in hand gaan. Daarom, schrijf u in voor de nieuwsbrief met daarin gratis tips, zodat u lekker aan de slag kunt, met bereiden en opdrinken!