Top NIEUWS
Home / Bananen smoothie / Een fruit smoothie maken

Een fruit smoothie maken

Een fruit smoothie maken

Het is absoluut geen monnikenwerk op een smoothie te maken, zeker niet als het om fruit gaat. Indien het fruit op de juiste wijze is geschil, gepit, in stukjes gesneden, het klokhuis eruit gehaald of al het andere dat nodig is gedaan, dan doet de keukenmachine, blender of staafmixer de rest van het werk.

Het leuke van de fruit smoothie dat het niet alleen vrolijk gekleurd is maar dat er tevens zoveel combinaties mogelijk zijn. Combinaties of fruitsoorten waar u nooit aan zou hebben gedacht kunnen in alle opzichten heel verrassend zijn.Houdt u van zoet fruit, of juist meer van citrusfruit, wilt u graag in een keer een flinke hoeveelheid vitamines naar binnen hebben? Dan is de fruit smoothie iets voor u. Uiteraard heeft ieder een eigen smaak, maar juist eens iets anders proberen kan behalve vernieuwend ook nog eens extra gezond zijn! Ook voor mensen met allergieën is het mogelijk om een gezonde en smakelijke fruitsmoothie te maken.

Banaan is een populaire basis voor de fruitsmoothie.

Niet alleen door de smaak, hoewel dit wel belangrijk is en als ingedriënt die de smoothie lekker stevig maakt, maar ook vanwege de B-vitamines, vit. C en mineralen zoals calcium. Granaatappel is niet iets wat meestal bovenaan de lijst met ingedriënten staat, maar het bevat veel vitamine C en andere antioxidanten. Heeft u weleens aan gember gedacht? Een heerlijke toevoeging en voor velen is het een oase voor de maag. Samen met granaatappel en blauwe bessen is het een gezonde samenstelling, met een paarse kleur, leuk voor de kinderen! Voor de kinderen wordt het met een smoothie extra makkelijk en veel aantrekkelijker om voldoende fruit binnen te krijgen.

Een fruit smoothie maken

Het kan ook tropisch, op een warme zomerdag is het een ware verfrissing. Kokos met ananas en eventueel banaan. Echt een verademing met de warmte. Aardbeien en andere bosvruchten horen uiteraard ook bij de lente en de zomer. Een ander idee is omde aardbei met mango te combineren, zodat uw smaakpapillen weer op een andere wijze geprikkeld worden. Al deze ingedriënten zijn behalve gezond ook erg lekker. Combineren kan eenvoudig, met banaan en/of sinaasappel.

Gaat u echt voor de vitamineboost? Kies dan voor een smoothie met banaan, druiven en peren! Dit is een smoothie voor alle seizoenen, dus ook voor de winter. Een echte hollandse wintercombinatie kan bijvoorbeeld appel met kaneel zijn, jawel daar kunt u eveneens een smoothie van maken! Lekker bij de open haard en de juiste vitamines. Appel en kiwi vormen ook een uitstekend duo, juist vanwege de vitamines vullen ze elkaar perfect aan.

Keus genoeg, welke fruit smoothie gaat u eens proberen?

Let ook op het aantal calorieën en de eventuele suikers. Water en/of ijsblokjes is voldoende om de smoothie compleet te maken. Dadels kunnen een prima aanvulling zijn bij de fruitsmoothie. Verras uzelf en/of anderen met een lekkere, originele en gezonde fruitsmoothie. Ontdek het fruit van het seizoen en vooral nieuwe en heerlijke combinaties.