Top NIEUWS
Home / Bananen smoothie / Bananen smoothie

Bananen smoothie

Bananen smoothie

De banaan is vanwege de smaak en de eenvoudige wijze van verwerking een goede keuze als basis of aanvulling van welke smoothie dan ook. Maar de banaan hoeft niet altijd gecombineerd te worden met groenten en/of fruit om lekker en gezond te zijn, integendeel! De banaan kan op zichzelf tot smoothie worden verwerkt, met alle positieve eigenschappen. Uiteraard de lekker zoete smaak, maar ook de vitaminen, de vezels en mineralen die het bevat.

De banaan is een bron van de vtamines B en C, kalium, calcium en oplosbare vezels. Integenstelling tot wat er weleens beweerd is in het verleden, haalt de banaan absoluut geen vitamine C uit andere groenten en fruit. Het is verwaarloosbaar, dus indien u het wilt combineren met sinaasappelsap, al dan niet vers, kunt u dit met een gerust hart doen.

Banaan is eigenlijk een tropische fruitsoort, dus kan het een goede basis zijn voor een tropische smoothie, die aan strand en palmbomen doet denken. Samen met mango en/of kokosnoot, kokosnotenmelk komt het helemaal voor elkaar! Uiteraard kunnen er nog meer vruchten bij, zoals ananas.

Of wilt u gemakkelijk, snel en vooral gezond ontbijten? Dan bevelen wij de bananen smoothie met havermoutvlokken bij u aan. Het geeft niet alleen een lekker vol gevoel dat u ervan weerhoudt om meer te eten dan nodig is en bovenal de juiste brandstoffen. Banaan bevat suikers, havermout juist langzame suikers, daarom is dit genoeg voor de hele ochtend! Als lunchvervanging kan het ook prima.

Bananen smoothie

Bananensmoothie op zichzelf kan in combinatie met koud water of fijngemaakte ijsblokjes sowieso een gezond en lekker tussendoortje zijn. Of u kunt het meer vloeibaar maken met zoals de al genoemde sinaasappelsap. Met appelsap kan ook, dan wordt het lekker zoet.

Het behoeft geen verdere uitleg dat banaan uiteraard heerlijk is als smoothie met melk of vanille roomijs. Als tussendoortje of dessert heft dit altijd succes. Wie voor frisheid gaat, kan kiezen voor banaan in combinatie met (drink)yoghurt. Moet u afvallen? Kies dan voor de magere variant. Wie juist een beetje aan moet komen kan voor volle (drink)yoghurt kiezen. Of wat te denken van Griekse yoghurt en honing? Heerlijk gewoon!

Gewone fruitsoorten zoals appel of peer zijn tevens prima te combineren. Nogmaals, met zuivel of gewoon water.

Voor hen die de bananensmoothie toch wat zuurder willen, is het een aanbeveling om een lepeltje citroen- of limoensap toe te voegen. Wordt het gelijk wat smeuiger. Het ligt eraan hoe stevig u de smoothie wilt maken, wilt u deze flink stevig, voeg dan een of twee bananen toe. Indien u dit niet wilt, voeg wat meer zuivel of water toe.

Maken van een bananensmoothie is geen enkel probleem, voor niemand. Met de blender, de staafmixer, de keukenmachine, maar vanwege het soepele karakter van de banaan kan het zelfs, na het prakken, met de handmixer vloeibaar worden.

Alvast veel plezier en gezondheid gewenst met de bananensmoothie!